Tenderschrijver Annemarie valt met neus in de boter bij Deep Tenders

Hoe schrijf je een winnend EMVI-kwaliteitsplan voor een aanbesteding? Een vraag waar Deep Tenders, het nieuwe adviesbureau van MGciviel, dagelijks mee te maken heeft. Een van de succesingrediënten voor het schrijven van een winnend plan is de input van een kritische tekstschrijver. Annemarie van den Berg is in februari als tenderschrijver begonnen bij Deep Tenders. Ze helpt opdrachtgevers bij het schrijven van een succesvol EMVI-plan door mee te denken en de juiste vragen te stellen.. Dit keer stelden wij de vragen aan haar…

Recente berichten

Tekstschrijver met een doel

‘Eigenlijk ben ik vreemde eend in de bijt’, begint Annemarie haar verhaal. ‘Ik kom oorspronkelijk uit de letterenhoek en heb hiervoor als vertaler en tekstschrijver gewerkt. Ik vind het heerlijk om met taal te spelen, maar het moet wel een duidelijk doel hebben. Ik wil niet alleen maar typen, maar onderdeel zijn van een proces. Toen ik de functieomschrijving van tenderschrijver las, dacht ik direct: Bingo!’

“‘Uiteindelijk is het heel belangrijk dat het plan aantrekkelijk op papier komt te staan. Daar ligt mijn kwaliteit. ”

Met de neus in de boter

‘De wereld van de aanbestedingen, bouw en infrastructuur was volledig nieuw voor me. Ik leer elke dag wat nieuws en kijk met een frisse blik naar de teksten. Vanaf mijn eerste werkdag kon ik direct meeschrijven aan twee nieuwe projecten. Ik viel dus met mijn neus in de boter. Beide projecten waren totaal verschillend, dat maakt het werk super leuk en het voorkomt dat je werk routine wordt.

Inhoud SMART op papier zetten

Een succesvol EMVI-plan moet voldoen aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. ‘Vaak hebben onze opdrachtgevers zelf geen ervaring met of tijd voor het schrijven van een plan’, vervolgt Annemarie haar verhaal. ‘Wij spelen graag in op deze behoefte. We denken mee en bieden een kritische blik. Ons uitgangspunt; zoveel mogelijk inhoudelijke kennis ophalen uit de organisatie en dit SMART en leesbaar op papier zetten binnen de gestelde randvoorwaarden.

Duidelijke taal

‘Uiteindelijk is het heel belangrijk dat het plan aantrekkelijk op papier komt te staan. Daar ligt mijn kwaliteit. Ik houd van de nauwkeurigheid van schrijven. Je kunt op papier heel goed overwegen hoe je iets wilt overbrengen en welke nuances je wilt aanbrengen. Dat gepuzzel met het verpakken van een boodschap vind ik elke keer weer een interessant proces. Het geeft me echt voldoening als ik een complex onderwerp in een duidelijke taal weet te vatten. Als er dan ook nog iets te winnen valt, raak ik extra gemotiveerd. Dat geldt trouwens niet alleen voor het schrijven van een winnend EMVI-plan, maar ook voor een potje Rummikub. Die competitie ga ik graag aan’, besluit Annemarie haar verhaal.

Heb jij hulp nodig bij het schrijven van een EMVI-plan?

Hoe groot of klein jouw vraag ook is, Deep Tenders biedt jou de helpende hand. Neem contact op met Annemarie of kom eens langs in Joure voor een kennismaking met ons tenderteam.

Annemarie van den Berg
M:
06 41 09 14 16
E:
annemarie.vandenberg@mgciviel.nl

Vacature Tenderschrijver

Ter aanvulling van ons team zijn wij op zoek naar een Tenderschrijvers zoals Annemarie. Klik
hier
voor onze openstaande vacature voor meer informatie. Laat het ons weten door contact op te nemen met Gerben Sloothaak via gerben.sloothaak@mgciviel.nl of 06-3958 8342.

Openstaande vacatures