Een toets op afstand, hoe pak je dit aan?

Stilte voor de storm? Bij MGCiviel zitten we nooit stil, sterker nog we gaan heel veel lawaai maken! Op dit moment zijn we bezig met een compleet nieuwe huisstijl en website, we hebben nieuwe collega’s aangenomen en we hadden dé primeur met een SCB-toets op afstand via Teams!

Recente berichten

Meer weten? Lees hieronder hoe onze Lead Auditor Gerrit Puttenstein en Auditor Frouke Wiersma de SCB-toets voor de Stormvloedkering Ramspol* uitvoerden.

“'Je kan bij de pakken neerzitten of je bent je opdrachtgever een stapje voor!'”

‘Je kan twee dingen doen’, geeft collega Gerrit, senior adviseur op het gebied van UAV-gc en Lead auditor, aan. Je gaat bij de pakken neerzitten of je bent je opdrachtgever een stapje voor! Daar zijn we tenslotte ook adviseurs voor, vindt Gerrit. In verband met COVID-19 was het niet mogelijk om bij opdrachtnemer Istimewa op bezoek te gaan. We moesten een ‘toets op afstand’ uitvoeren, maar hoe pak je dit aan? En hoe bereid je de opdrachtnemer hierop voor? Samen met collega Frouke, (adviseur UAV-gc, EMVI/Tenders, aannemerij en Lead auditor) zijn we gelijk in de adviesrol gaan zitten, bij de pakken neer gaan zitten heeft geen zin,’ geeft Gerrit aan. ‘We zijn tenslotte adviseurs en die rol neem je dan ook op je’.

De opdrachtnemer aan de andere kant (uit Zeeland) had zijn zaakjes digitaal goed op orde. Via Sharepoint en Relactics waren alle documenten beschikbaar en konden we zorgvuldig door alle vragen heen lopen. Het uitvoeren van de SCB-toets verliep boven verwachting goed en was heel goed werkbaar. De volgende toetsen via Teams staan alweer op de planning, kortom een succesvolle aanpak wat zowel door Istimewa als MGCiviel goed is bevallen.’

*De stormvloedkering Ramspol is een opblaasbare balgstuw, die bij hoogwater het Zwarte Meer van het Ketelmeer afsluit en daarmee de veiligheid van het achterland waarborgt. MGCiviel voert voor opdrachtgever Rijkswaterstaat de SCB-toetsen en de toetscoördinatie uit