Auke Plantinga-De Jong versterkt MGciviel team

Per februari dit jaar gaat Auke Plantinga – De Jong aan de slag als projectleider en omgevingsmanager bij MGciviel. Hij belandde per ongeluk in de mobiliteitssector, is in 5 jaar uitgegroeid tot verkeerskundige en wil nu stappen zetten als projectleider/omgevingsmanager bij MGciviel. Benieuwd hoe Auke deze rol gaat vervullen en hoe bij MGciviel terecht gekomen is? Maak hieronder kennis met onze nieuwe collega.

Recente berichten

Vertel, hoe kom je bij MGciviel terecht?

Ik heb altijd al interesse gehad voor ongeveer alles wat met verkeerskunde te maken had. Voordat ik was afgestudeerd kreeg ik al een baan aangeboden en ben ik, 5 jaar geleden, bij Goudappel in het Business Park Crystalic begonnen. MGciviel zat daar toen nog met haar kantoor in Leeuwarden. Na de zomer van 2020 kruisten onze wegen opnieuw. Ik zocht meer ervaring op het gebied van omgevingsmanagement en door de komst van het nieuwe label Deep Tenders en de ambities van MGciviel past deze stap perfect bij de groei van MGciviel en mijn eigen ontwikkeling.

“'Uiteindelijk is iedereen verkeerskundige, maar je maakt het verschil door het voor de eindgebruikers beter te maken.'”

Hoe ziet jouw rol bij MGciviel eruit?

‘Vanuit de ervaring als projectleider bij Goudappel en daarna bij de gemeente Purmerend, heb ik leren luisteren. Ik ga graag het gesprek aan met mensen en probeer op die manier gezamenlijk tot een passende oplossing te komen. Die expertise heb ik vooral ‘buiten’ opgedaan, maar ik merkte al snel dat ik ook wou groeien in de rol als projectleider. Die kans krijg ik nu bij MGciviel.’

Wat spreekt je het meest aan bij MGciviel?

‘MGciviel ademt IPM-rollen en dat spreekt mij aan. Daarnaast is het de perfecte omgeving voor mij om ook het omgevingsmanagement op de kaart te zetten. Ik kan mijn eigen projecten waarmaken en over 10 of 50 jaar zeggen dat ik daar mijn steentje aan bij heb gedragen. Uiteindelijk hoop ik ook een bijdrage te leveren aan de groei van MGciviel en Deep Tenders.’

Waar liggen jouw kwaliteiten?

‘Ik heb de taak om binnen mijn expertise als verkeerskundige de rol ‘omgevingsmanager’ uit te bouwen. Door dit in de praktijk te brengen zijn de beste oplossingen mogelijk binnen een beperkt budget. Gezamenlijk kunnen verkeer en omgevingsmanagement in mijn optiek leiden tot de beste plannen en projecten. Uiteindelijk is iedereen verkeerskundige, maar je maakt het verschil door het voor de eindgebruikers beter te maken,’ besluit Auke zijn verhaal.

Kennismaken met Auke?

Meer weten over Auke? Hij is bereikbaar via onderstaande contactgegevens:

E: Auke.Plantinga@MGciviel.nl M: 06 34 09 52 25 Klik hier voor zijn LinkedIn-profiel.