Auke Grijpma wil altijd winnen

Sinds Auke Grijpma werkzaam is bij MGciviel, wil hij vooruit! Maar niet zomaar vooruit, hij wil winnen! Dat zit in zijn bloed. Met een sterke bak koffie voor zijn neus, praat hij ons bij over zijn niet lullen, maar poetsen mentaliteit en drive om te winnen…

Recente berichten

Als een nuchtere Fries is hij 1,5 jaar aangenomen als adviseur contractmanagement en projectbeheersing. Inmiddels is hij onder andere verantwoordelijk voor het coördineren en (financieel en technisch) afhandelen van schades en calamiteiten op Rijkswegen in Noord Nederland. Een enorme uitdaging die hem past als een jas. Of beter gezegd; een voetbalshirt. Want ook dat is op zijn lijf geschreven. Bij VV Foarut in zijn geboortedorp Menaam is hij nog altijd betrokken, zowel als bestuurslid als speler. ‘Betrokkenheid en samenwerken staan bij mij voorop, ik wil altijd winnen, als je er maar samen voor gaat, dat geeft mij een winnaarsgevoel!

Een winnaarsmentaliteit

Dat gevoel geldt ook voor de rol die Auke heeft binnen het team van MGciviel. ‘Als adviseur neem ik de coördinatie van het schadeproces voor de prestatiecontracten wegen in Noord-Nederland op mij. Zo ben ik onder meer betrokken geweest als toetscoördinator voor de raamcontracten binnen de gemeente Haarlem maar ook concerntoetsing voor diverse prestatiecontracten. Momenteel werk ik aan de aanbestedingen voor Levensduur Verlengend Onderhoud (LVO) voor kunstwerken en asfalt.’ Een mooie uitdaging, waar Auke zijn winnaarsmentaliteit volledig in kwijt kan. ‘De uitvoering van de werkzaamheden zijn seizoensgebonden, dat betekent dat de aanbestedingstrajecten een relatief korte doorlooptijd hebben. Je moet dus op het juiste moment pieken, geeft Auke aan.

Een goed samenspel

‘Binnen mijn rol is het, net als bij een voetbalwedstrijd, belangrijk dat ik altijd en met iedereen in contact sta. Een goed samenspel, blijven communiceren en transparant zijn naar elkaar is daarbij een vereiste. We kunnen knelpunten op die manier vroegtijdig identificeren en beheersen. Daarbij merk ik ook dat we de kans én de ruimte krijgen van onze opdrachtgevers. Vanuit onze adviserende invalshoek kunnen we meedenken en uiteindelijk gezamenlijk tot de optimale oplossing komen. En dat voelt als het winnen van een wedstrijd, besluit Auke.

Openstaande vacatures