Achter elke succesvolle man…

Achter elke succesvolle man, staat een sterke vrouw. En zo is het ook bij Gerben Sloothaak en zijn vrouw Jacoline. Gerben, inmiddels 7 jaar eigenaar van MGciviel vond het tijd worden dat ook Jacoline hier aan het woord kwam. Jacoline, sinds 2016 werkzaam binnen het bedrijf vindt het moeilijk om iets te vertellen. ‘Wat vind ik leuk aan mijn werk bij MGciviel? Als ik heel eerlijk ben heb ik een hekel aan administratie, ik werk liever met mijn handen’. Lees hier het verhaal van Jacoline Sloothaak – Wemer.

Recente berichten

7 jaar geleden begon Gerben met MGciviel en was hij elk weekend bezig met de administratie van zijn bedrijf. ‘Dat kon ik niet langer aanzien’ zegt Jacoline. ‘Ik heb daarvoor mijn vrije dag opgeofferd en ben op vrijdags aan de slag gegaan bij MGciviel en heb de administratie van Gerben overgenomen. Zo is het balletje gaan rollen. Inmiddels heet dat Office Manager, klinkt goed toch?’

“'Als ik de financiële administratie op orde heb en het klopt dan geniet ik het meest'”

Het werk bij het bedrijf van haar man is niet het enige wat Jacoline bezig houdt. Naast MGciviel werkt ze 3 dagen per week op de polikliniek Dermatologie in Nij Smellinge, het ziekenhuis van Drachten. ‘Ik werk daar als verpleegkundige. Daarnaast volg ik nog een dag in de week de opleiding HBO verpleegkundige. Mijn werkzaamheden bij MGciviel zijn goed te combineren met mijn werk in het ziekenhuis. Het is natuurlijk heel iets anders. Daar waar ik in het ziekenhuis continue met mensen bezig ben, ben ik bij MGciviel vooral bezig met financiële en organisatorische zaken. Uren-registratie, verzekeringen regelen, maar ook zorgen dat de voorraad koffie, paperclips en WC-papier op peil blijft, ja dat moet ook gebeuren!’

Toch heeft het ook raakvlakken, vindt Jacoline. ‘Als ik de financiële administratie op orde heb en het klopt dan geniet ik het meest van de gezelligheid en de hardwerkende collega’s. Ik ben echt een mensen-mens en voel mij goed als ik zie dat anderen het naar hun zin hebben en met plezier naar kantoor komen.

‘Wat mij het meest gelukkig maakt? De vrijheid hebben om zelf je dag in te delen. En tevreden klanten, ik vind het fijn als klanten mij weten te vinden en een praatje maken. Niet alleen over het werk, maar ook een social talk. Daarnaast ben ik natuurlijk trots op de organisatie die er nu staat. Wanneer ik ga hardlopen, heb ik mijn MGciviel tenue aan en ben ik trots dat ik hier mijn steentje aan bij kan dragen’.